Qui són ells?

/
0 Comments
Lucien Dorsainville
No en sabem gaire cosa d'aquest enigmàtic personatge francès que fa electrònica sota aquest nom. El Xavi el va conèixer a París i el va captar pel segell No Me'n Records. Tan bo deu ser? El remix que ha fet de la cançó "Intermitent" demostra les seves maneres.

DE TOT COR
Projecte de música industrial d'un dels components de Fi. Després d'editar un parell de discos fa anys, es va retirar al racó de pensar. Aquest silenci ha estat interromput per una barreja d'IDM ambiental i industrial destructiu en forma de remix.

NumPad
NumPad és un dels molts alter-egos d'un ex-baterista transformat en geni de la música electrònica. Emigrat més enllà de la dorsal mesoatlàntica, també ha abandonat la vida d'eremita per tornar a fer soroll en cabanes de caçador a les muntanyes dels Apalatxes. El primer cop que vam escoltar "Tot era preciós..." vam fer un bot d'alegria. Senyors, si la fi del món ha d'esdevenir-se, que sigui així. 

Supercomputer
Fa molt temps vaig escoltar algunes cançons que estaven publicades sota aquest nom. Em va agradar la mescla de vocoders i electrònica que hi havia en un dels seus treballs ("Balter" crec). També tenia penjats al Soundcloud moltes remescles de gent com Albert Palomar o El petit de Cal Eril. Així que quan vam pensar noms pel disc, no vaig dubtar a preguntar-li. Ha deixat l'home que no dorm amb ganes de més festa. El final de "Des del balcó" és un dels millors moments del disc, i la música d'anunci perfecta!

June or July
Estranya electrònica austral, artista polifacètic, bateria de nivell superlatiu. És el rework del disc: una autèntica recomposició d'"Alguna cosa bona", un tema amb tendència a mutar més que els superherois de la Marvel. Deixeu-vos anar pels mars de notes greus i fragments de paraules inconnexes. I escolteu els seus discos, que també són una meravella.

Vaan Fatale
Quan vam conèixer els Prou!!!, el seu guitarrista ens va explicar que feia música electrònica. Li vam demanar que ens passés algunes cançons que hagués fet i ens van agradar (molt). Quan vam rebre i escoltar el remix, ens vam quedar amb les celles ben amunt i un somriure. Segurament hem escoltat aquest remix desenes de vegades i tornaria a escoltar-lo ara mateix. Fot-li al play.

Pacient X88
No us podem explicar gaire cosa d'aquest DJ de Cambrils. De Cambrils tampoc. Només que està a prop de Tarragona i segurament tenen moltes indústries químiques i restaurants de peixos variats. Del remix us podem dir que l'ha accelerat d'una manera que després d'escoltar-lo una sola vegada, es repeteix dins el teu cap tres-centes vegades. Esperem que si el Jon escolta mai aquest remix li agradi.

Autopsy Protocol (Day of the Droids)
Un clàssic de les tanganes musicals badalonines, ara també emigrat, fa anys que roda amb la seva rauxa de destrucció i breakcore. No va dubtar ni un instant a desmuntar, abonyegar les gàbies i deixar-les fetes un nyap. Això rai que les gàbies segueixen buides! Aquest remix és una excepció, una perla i una escopinada torrencial a l'avorriment dels ukeleles  i les llaunes de Vichy Catalan.

MuntionFIRE
El David de El Sistemä Suec ens va parlar d'un amic seu que vivia perdut no-sé-pas-on... Ens va passar els seus enllaços musicals i vam escoltar remixs que havia fet. Un dia en un cine de Barcelona ens el va presentar. Va accedir ràpidament a refer-nos una de les cançons (ell va ser el primer a triar i el primer en acabar). No podem negar que ha deixat "Vola" amb alguna cosa que segueix enganxant.

004F
Tres números i una lletra que no sabem si és el password d'alguna cosa. Tampoc us podem dir massa sobre aquest projecte musical. Buscàvem música electrònica tranquila, sorollets, ambiental... IDM en diuen? Vam anar a parar al Soundcloud d'aquest projecte i vam veure que havia fet bandes sonores per a curtmetratges o sèries de tele, ja no me'n records. Li vam proposar i ha deixat el peix que veu catàstrofes veient catàstrofes igualment, però de forma monumental.


You may also like

Cap comentari:

Fi. Creative Commons. Amb la tecnologia de Blogger.
Llicència de Creative Commons
Perplex EP de Fi està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons